Mijn kindercoaching

Even voorstellen

Wie ben ik?
Ik ben Willemijn de Bruin, geboren op 25-07-1992. Ik woon sinds een aantal jaar in het mooie Brielle, samen met mijn man Jurre, onze lieve maar eigenwijze hond Dwarrel en onze twee katten. Ik zou mijzelf omschrijven als spontaan, doelgericht, oplossingsgericht, leergierig, humoristisch en ook een tikkeltje eigenwijs. Ik hou van sporten, wandelen met de hond, thee drinken met vriendinnen en muziek in alle vormen is helemaal mijn ding!

Opleiding
Na mijn studie als sociaal pedagogisch hulpverlener (SPH) ben ik doorgestroomd naar de opleiding Orthopedagogiek aan de universiteit Utrecht. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan binnen de residentiële jeugdhulp. In de residentiële jeugdhulp leven kinderen en jongeren, dag en nacht buiten hun eigen gezin voor een behandeling. Zij verblijven in leefgroepen en worden begeleid door pedagogisch medewerkers.

Momenteel ben ik, naast kindercoach, ook werkzaam binnen de jeugdhulp. Ik help gezinnen in verschillende gebieden in Zuid-Holland om hun kind positief te laten opgroeien. Ook geef ik regelmatig leerkrachten coaching, zowel op het primaire onderwijs als op het cluster 3 en cluster 4 onderwijs. Ook geef ik regelmatig trainingen aan groepen ouders en kinderen.

Mijn passie
Het is mijn passie om anderen te begeleiden tijdens persoonlijke groei en ontwikkeling. Elk kind verdient het om zich goed te voelen. Om zich op een positieve manier te kunnen ontwikkelen. Er kan soms veel van kinderen gevraagd worden en ze moeten aan veel, gemiddeld genomen, eisen voldoen. Dit kan bij kinderen voor veel druk, stress, frustraties, slaapproblemen en dergelijke uitdagingen zorgen. Voor ouders/opvoeders kan het een zoektocht zijn om hun kinderen daarbij te ondersteunen.

Verlies, overlijden, rouw, een scheiding etc. kunnen ingrijpende gebeurtenissen voor kinderen zijn. Ook hierbij kan ik ondersteuning en begeleiding bieden.

Kinderen hebben van nature veel creatieve oplossingen in zichzelf. Samen met hen ga ik op een ontdekkingstocht naar deze oplossingen. Tijdens dit traject zullen kinderen ontdekken welke kwaliteiten en mogelijkheden zij in zichzelf hebben. Op deze manier komen zij in hun eigen kracht te staan en verkrijgen zij een positief zelfbeeld. Daarnaast zal ik ouders/verzorgers de juiste tools meegeven om hun kind daarbij in de toekomst verder te ondersteunen. Ik zal dit doen door middel van verschillende methodieken, spellen of activiteiten. Deze zullen betrekking hebben op emoties, kwaliteiten, mindset, weerbaarheid etc. Afhankelijk van wat passend is bij het kind zal gekeken worden welke methodiek toegepast zal worden. 

Leergierig en nieuwsgierig
Om mijn kennis op peil te houden volg ik regelmatig opleidingen of cursussen. 

Daarnaast neem ik elke 6 weken deel aan intervisie. Intervisie is een manier om met collega’s of vakgenoten te leren van vragen en problemen uit de dagelijkse werkpraktijk. Tijdens de bijeenkomst brengen deelnemers vraagstukken in.

Mocht je verdere informatie willen of willen sparren over of mijn hulp voor jullie passend zou kunnen zijn, bel dan gerust vrijblijvend naar 06 21860227 of mail naar mijnkindercoaching@outlook.com. Ik zal dan zo snel mogelijk contact opnemen.