Mijn kindercoaching

thumbnail_LOGO Mijn KC - FC

Wat is kindercoaching?

Zit jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn vel? Merk je één of meerdere van deze onderstaande kenmerken op?

  • Gedragsproblemen
  • Neerslachtige gevoelens
  • Onrustig gedrag
  • Ouder-relatieproblemen
  • Een tekort aan zelfvertrouwen en onzekerheid
  • Sociaal- emotionele problemen
  • Eet- slaapproblemen (of overige onverklaarbare lichamelijke klachten)

Ik ben er voor deze kinderen en hun ouders/verzorgers. 
Als kindercoach bied ik hulp voor kinderen, tieners en hun ouders als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en kortdurende vorm van hulp.

Samen met de ouders/verzorgers zal er bekeken worden wat het kind nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen en zich weer helemaal fijn te kunnen voelen. Ik zal daarbij aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Wat vindt hij/zij leuk om te doen? Wat wil hij/zij graag zelf leren? 

Mijn werkwijze als kindercoach is oplossingsgericht, de focus ligt dus niet op problemen maar op mogelijkheden. Zoals het opdoen van inzichten in kwaliteiten, talenten ontwikkelen en het versterken van de mogelijkheden. Ik zal daarbij gebruik maken van verschillende methodieken en werkwijze. Ieder kind en iedere hulpvraag is anders, en heeft een passende op maat aanpak nodig. Spellen of activiteiten met betrekking tot gevoelens, kwaliteiten, complimenten, mindset, gedachten, weerbaarheid, samenwerken, vriendschap, kritiek, vertrouwen, ademhaling en mindfulness zal ik daarbij inzetten. 

Aan het einde van het traject zal het kind zich fijner voelen. Omdat  hij/zij meer  inzicht heeft in eigen kwaliteiten en krachten. En weet wat voor hem of haar goed werkt!